Pouzdanje

Isus  je u svojoj muci iskazao vrhunac svoje ljubavi i milosrđa, kada je iz ljubavi prema nama grešnicima priglio križ, te trpio i umro radi našeg otkupljenja. Stoga najbolji način da ojačamo svoje pouzdanje u Božje milosrđe je upravo razmatranje njegove muke, toga najvećeg čina Božje ljubavi i milosrđa. Pri tome će nam pomoći i molitva krunice Božjeg milosrđa i štovanje slike Milosrdnog Isusa.

Sestra Faustina piše:

„Iako grijeh prestavlja ponor zloće i nezahvalnosti, neusporediv je s onom postignutom cijenom za nas – stoga neka svaka duša u Gospodnjoj patnji pronađe povjerenje i nadu u Njegovo milosrđe. Bog ne uskraćuje nikome svoje milosrđe. Nebo i zemlja mogu se promijeniti, a ipak Božje je milosrđe neiscrpivo.“ (Dn 72)

„Isus mi reče da Mu se najviše sviđam razmatrajući Njegove bolne patnje. Po razmatranju dolazi veliko prosvjetljenje u moju dušu. Tko želi učiti iskrenu poniznost treba razmišljati o Isusovoj muci. Kad razmatram Isusovu muku postaje mi puno toga jasnije što prethodno nisam mogla shvatiti.“ (Dn 267)

„Što su učinile milost i razmatranje od najvećeg zločinca! Kao umirući on je puno ljubio. – Sjeti me se kada dođeš u raj. Srdačno kajanje odmah mijenja dušu.“ (Dn 388)

Isusove riječi upućene sestri Faustini

– o vrijednosti razmatranja Njegove muke

„Ja želim da dublje upoznaš Moju ljubav, u kojoj je Moje srce rasplamsano prema dušama. To ćeš razumjeti kad budeš razmatrala moju muku.“ (Dn 186)

„Jedan sat razmatrati Moju bolnu muku, veća je zasluga, nego se godinu dana bičevati do krvi. Razmatranje mojih bolnih rana od velike koristi je tebi a meni čini veliku radost.“ (Dn 369)

„Moja kćeri, promatraj Moje boli, što sam ih podnosio za tebe, često i ništa ti se neće činiti velikim što za mene podnosiš. Najčešće Mi se sviđaš kad razmatraš Moje bolno trpljenje. Sjedini tvoja mala trpljenja s Mojim bolnim trpljenjima, da bi zadobila beskrajnu vrijednost pred Mojim veličanstvom.“ (Dn 1512)

„Moja kćeri, tvoj suosjećaj donosi Mi ublaženje. Razmatrajući Moju muku tvoja duša dobiva posebnu ljepotu.“ (Dn 1657)

„Gledaj u Moje Srce koje je za ljude puno ljubavi i milosrđa, posebno za grešnike. Vidi i zadubi se u Moju muku.“ (Dn 1663)

– o nepovjerenju u zasluge Njegove muke

„Nepovjerenje duša razdire moju nutrinu. Još više me boli nepovjerenje jedne izabrane duše. Uprkos Moje neiscrpne ljubavi ne vjeruju mi. Čak im nije dovoljna Moja smrt.“ (Dn 50)

„Moje srce trpi da i same izabrane duše ne razumiju kako je veliko Moje milosrđe. Njihovo ponašanje je u nekom određenom smislu nepovjerenje. Kako to jako vrijeđa Moje Srce! Sjećajte se Moje gorke muke. I kad ne vjerujete Mojim riječima, barem vjerujte Mojim ranama.“ (Dn 379)

„Druge se ne pouzdavaju u Moju dobrotu i ne žele u svom vlastitom srcu nikakve slatke prisne povezanosti, nego Me traže negdje u daljini i ne nalaze Me. To nepovjerenje prema Mojoj dobroti, Me najviše vrijeđa. Kad vas već Moja smrt nije uvjerila o Mojoj ljubavi prema vama, što će vas onda još uvjeriti?“ (Dn 580)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s