O molitvi

Moje dijete, za vrijeme žrtve najviše se sjedini sa Mnom i prikaži nebeskom Ocu Moju krv i Moje rane kao otkupninu za grijehe.

Dn 39

Duša se oboružava molitvom za borbu svake vrste. Ma u kojem stanju se duša nalazila, ona treba moliti. Čista i lijepa duša mora moliti, inače gubi svoju ljepotu. Duša koja teži čistoći mora moliti, inače ne dospijeva čistoći. Upravo tek obraćena duša mora moliti, inače će opet pasti natrag. Grešna, duša upala u grijehe, mora moliti da bi se mogla podići. Nema ni jedne duše koja ne bi bila obvezana na molitvu, jer svaka milost silazi po molitvi.

Dn146

Duša treba znati, da bi molila i ustrajala u molitvi, mora se obući u strpljivost i hrabro nadvladavati vanjske i nutarnje poteškoće. Nutarnje poteškoće – bezvoljnost, suša, tromost, kušnje; vanjske – ljudski obzir i korištenje vremena predviđenog za molitvu. Znam iz vlastitog iskustva, ako nisam molila u predviđenom vremenu, nisam mogla ni kasnije jer nisu dopuštale moje obveze, i kada sam molila usprkos tome tada s velikim poteškoćama, jer su mi misle letjele obvezama.

Dn147

Kod mene se pojavljivala poteškoća da je nakon dobro obavljene molitve moja duša izlazila u nutarnjoj dubokoj sabranosti, ali drugi su se protivili toj sabranosti. Dakle, mora se imati puno strpljivosti da bi se ustrajalo u molitvi. Ponekad, kad je moja duša uronjena u Boga više plodova nosila iz molitve i kada me Božja nazočnost pratila cijeli dan, a kod rada bi bila veća sabranost i veća točnost i naprezanje – upravo tada događalo se, da bih najčešće bila opominjana da nisam savjesna, da sam ravnodušna; jer manje sabrane duše žele da i druge ostanu njima slične, jer su inače one za njih stalni prijekor.

Dn147

Ponašaj se kao prosjak koji ne odbija primiti veliku milostinju, ali tim srdačnije zahvaljuje.

Dn 294

Molitve, postove, mrtvljenja, rad i sve patnje sjedinjavat ćeš s Mojom molitvom, postom, mrtvljenjem, radom i trpljenjem. Onda će oni imati snagu pred Mojim Ocem.

Dn 531

Najviše ti govorim, kad sa Mnom razgovaraš u dubini svoga srca. Tu ne može nitko ometati Moje djelovanje. Tu ja počivam kao u nekom zatvorenom vrtu.

Dn 581

Bog ne prihvaća uvijek naše molitve za one duše za koje mi molimo, nego za druge. Naša molitva nije izgubljena.

Dn 621

Neprestano moli krunicu (Božjeg milosrđa) koju sam te naučio. Ma tko je god bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik – ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje Mojem milosrđu.

Dn 687

Kćeri Moja, ne upotrebljavaj svoju snagu za toliko bogatstvo riječi. One, koje ti posebno ljubiš, ljubim ih posebno i Ja s obzirom na tebe i obasipljem ih obiljem milosti. Milo mi je kad o njima pričaš, ali ne čini to s pretjeranim snagama.

Dn 739

Čega se bojiš? Tko su usuđuje dirnuti te kad si sa Mnom? Ali izvanredno se radujem da Mi nabrajaš strahove, Moja kćeri. Reci Mi sve tako otvoreno i ljudski. Tim mi pripravljaš velike radosti. Ja te razumijem, jer Ja sam Bogočovjek. Ovaj otvoreni jezik tvoga milosrđa meni je draži nego himni spjevani Meni u čast. Znaj, Moja kćeri, što je iskreniji tvoj jezik, tim Me više privlačiš sebi.

Dn 797

Svaku dušu, koja moli tu krunicu, branit ću u času smrti kao svoju čast. I kad drugi tako mole kod umirućeg, primit će obećani oprost. Kad se ova molitva moli kod umirućeg ublažuje se Božja srdžba i neicrpivo milosrđe obuzima dušu. Dubine Mojeg milosrđa pokreću se bolnim mukama Mojeg Sina.

Dn 811

Postoje trenuci u životu u kojima duša nalazi utjehu u dubokoj molitvi. Važno je, da duša ustraje u molitvi u takvim trenucima.

Dn 860

Duša treba biti vjerna u molitvi, uprkos mukama, suši i kušnjama, jer od takve molitve pretežno ovisi ostvarenje ponekad velikih Božjih planova. Ali ukoliko ne ustrajemo u takvoj molitvi, križamo ono što je Bog po nama ili u nama htio ostvariti. Neka svaka duša zadrži slijedeće riječi: „Kad je Njega obuzeo strah, On je molio još usrdnije.“

Dn 872

Moja kćeri, kaže Mi se, da si jako jednostavna. Dakle, zašto mi onda ne kažeš sve, što te pogađa – čak i najmanje sitnice? Reci Mi sve. Znaj, da Mi tim pripravljaš veliku radost. (…)Da, ja sve znam. Ali ne ispričavaj se tim da Ja sve znam, nego Mi kazivaj o svemu jednostavnošću djeteta, jer su Moje uho i Moje Srce naklonjeni tebi i drag mi je tvoj jezik.

Dn 921

Ja tražim, štoviše Ja želim spasenje duša. Pomozi Mi, Moja kćeri, spasavati duše. Sjedinjuj svoje muke s Mojim mukama i prikazuj ih Nebeskom Ocu za grešnike.

Dn 1032

Danas mi dovedi one duše, koje su u tamnici čistilišta i uroni ih u bezdan Mojeg milosrđa. Neka rijeke Moje krvi ohlade njihov oganj. Te duše Ja posebno ljubim. One ostvaruju zadovoljštinu Mojoj pravednosti. U tvojoj je moći donijeti im olakšanje. Uzmi iz blaga Moje Crkve sve oproste i žrtvuj ih za njih…O, kad bi poznavala njihove muke, neprestano bi davala duhovnu milostinju za njih, i odnosila njihov dug Mojoj pravednosti.

Dn 1227

Znam Moja kćeri, da ih ti razumiješ i činiš što je u tvojoj moći. Ali zapiši to i za mnoge duše što se ponekad užasavaju, jer nemaju nikakvih materijalnih dobara kojima bi mogli iskazivati milosrđe. Veliku vrijednost ima milosrđe duha, za koje se ne mora imati ni dopuštenje, ni spremišta. Ono je dostupno svim dušama.

Dn 1317

U tri sata zazivaj Moje milosrđe, posebno grešnicima. Udubi se makar na kratko u Moju muku, prije svega u Moju napuštenost za vrijeme umiranja. To je čas velikog milosrđa svijetu. Dopuštam ti prodrijeti u Moju smrtnu žalost. U tom času ne uskraćujem ništa duši koja Me moli po Mojoj muci.“

Dn 1320

U životu ima trenutaka u kojima duša doživljava stanje, kao da ne razumije jezik ljudi. Sve je muči, i u ničemu ona ne nalazi mira, samo u žarkoj molitvi. U žarkoj molitvi duša zadobije utjehu. I kad bi htjela slušati ljudska objašnjenja, dospjela bi samo u još veće nemire.

Dn 1387

Gubitak svake pojedine duše obara me u smrtnu žalost. Ti Me uvijek tješiš kad moliš za grešnike. Molitva mi je najdraža, i to za obraćenje grešnika. Znaj, moja kćeri, da se ta molitva uvijek uslišava.

Dn 1397

Sjedini tvoja mala trpljenja s Mojim bolnim trpljenjima, da bi zadobila beskrajnu vrijednost pred Mojim veličanstvom.

Dn 1512

Sada ti preporučujem sjediniti tvoje zasluge, pa i one najmanje, s Mojim zaslugama. Tada će Moj Otac na njih gledati s puno ljubavi, kao na Moje vlastite.

Dn 1543

Podsjećam te, Moja kćeri, da ti, kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, uroniš posve u Moje milosrđe, proslavljaš ga i hvališ. Zazivaj njegovu svemoć cijelom svijetu, a posebno siromašnim grešnicima, jer sada je ono široko otvoreno svakoj duši. U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge. U ovom času dolazi milost cijelom svijetu. Milosrđe pobijedi pravednost.

Dn 1572

Shvatih kako je važna molitva za umiruće. Ona ublažuje Božju srdžbu.

Dn 1565

Moli za umiruće, koliko god možeš. Izmoli im pouzdanje u Moje milosrđe, jer oni su najpotrebniiji pouzdanja a imaju ga najmanje. Znaj, da za poneke duše milost vječnog otkupljenja u posljednjem trenutku ovisi o tvojoj molitvi.

Dn 1777

Mi ne znamo koji broj duša trebamo spasiti svojim molitvama i žrtvama. Stoga trebamo stalno moliti za grešnike.

Dn 1783

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s