Mjesta u kojima je boravila

Warszawa

Sestra Faustina je pokucala na vrata samostana kongregacije Naše Gospe od milosrđa sa željom da stupi u samostan u gradu  Warszawi. Ondje je primljena u samostan 1. kolovoza 1925. te je boravila do 23. siječnja kada putuje u kuću novicijata u Krakow. Nakon polaganje privremenih zavjeta u Krakowu, sestra Faustina 30. listopada 1928. putuje u Warszawu gdje je određena za rad u kuhinji. Ondje je bila sve do lipnja 1930.

U tome periodu je boravila i u nekim drugim kućama, kao zamjena sestrama. Tako je od veljače do travnja 1929. u Vilniusu mijenjala jednu sestru koja je pošla u treću probaciju; iste godine neko vrijeme je bila u novonastaloj kući kongregacije u ul. Hetmanska, također u Warszawi; te od srpnja do listopada iste godine u Kiekrzu kod Poznana je bila zamjena u kuhinji jednoj bolesnoj sestri. Još je jednom boravila u Warszawi kada je bila u trećoj probaciji pred doživotne zavjete, od prosinca 1932. do travnja 1933.

Plock

Sestra Faustina boravila je u Plocku od lipnja 1930. do listopada 1932. U to vrijeme je katakada putovala u 10-ak km udaljenu Bialu, gdje je kongregacija imala svoju kuću. Plock je značajan po tome što se tamo 22. veljače 1931. Isus prvi puta ukazao sestri Faustini, te joj naložio naslikati Njegovu sliku.

Vilnius

Sestra Faustina je bila u Vilniusu prvi puta kratko vrijeme, od 21. veljače do 11. travnja 1929., kada je mijenjala jednu sestru koja je pošla u treću probaciju. Drugi puta je boravila u Vilniusu jedan duži period nakon polaganja doživotnih zavjeta, od 25. svibnja 1933. pa sve do  21. ožujka 1936. Značajno za Vilnius je što je tamo naslikana slika Milosrdnog Isusa te je prvi puta izložena javnom štovanju. Bilo je to od 26. do 28. travnja 1935. Isto tako u Vilniusu je Isus sestru Faustinu uputio u molitvu krunice Božanskog milosrđa, te joj darovao i mnoge druge milosti. Također, tu je upoznala i svoga duhovnika vlč. Mihaela Sopoćka, te započela sa pisanjem svog Dnevnika.

Walendow 

Sestra Faustina boravila je u Walendowu tek nekoliko tjedana, u ožujku i travnju 1936., nakon što je tamo premještena iz Vilniusa. Jednom prije, u studenom 1932. tamo je obavila duhovne vježbe pred ulazak u treću probaciju. Walendow je kuća kongregacije udaljena 20-ak km od Warszawe.

Derdy

Nakon boravka u Walendowu, sestra Faustina je kratko, od travnja do 11. svibnja 1936. boravila u Derdyu. Derdy je mjesto 2 km udaljeno od Walendowa. Kuća kongregacije se nalazila u šumi i tu se sestra Faustina posebno radovala ljepotama prirode.

Krakow

Prvi puta tijekom redovničkog života sestra Faustina je bila u Krakowu od siječnja 1926. do listopada 1928. Bilo je to vrijeme novicijata, i nekoliko mjeseci poslije polaganja privremenih zavjeta. Nakon toga je u Krakowu boravila još nekoliko puta na kratko, radi obavljanja duhovnih vježbi. Drugi boravak sestre Faustine u Krakowu bio je od 11. svibnja 1936. pa sve do njezine smrti 5. listopada 1938. U tome vremenu boravila je dva puta u bolnici u Pradniku, nedaleko Krakowa. Prvi puta je to bilo od 9. prosinca do 27. ožujka 1937., a drugi puta od 21. travnja do 17. rujna 1938. Uz to, zabilježeno je i jedno kraće izbivanje iz Krakowa u vremenu od 29. srpnja do 10. kolovoza 1937. kada je sestra Faustina bila u Rabki, također radi poboljšanja zdravlja. Sestra Faustina umrla je u Krakowu 5. listopada 1938. Grob sestre Faustine nalazi se u samostankoj kapelici kongregacije Naše Gospe od Milosrđa u Krakowu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s