O trpljenju

Patnja je jedna velika milost. Po patnji duša postaje slična spasitelju. U patnji kristalizira se ljubav. Što je veća patnja to je čistija ljubav.

Dn 57

Nijedna duša ne treba se previše plašiti, jer Bog ne tovari više nego što možemo nositi.

Dn 106

Ima napadaja koji duši ne ostavljaju vremena za razmišljanje, savjetovanje ili za nešto drugo. Tada se mora boriti na život i smrt. Ponekad je dobro – ne govoreći ni riječi – uteći se probodenom Srcu Isusovu. Samim tim je već pobijeđen neprijatelj.

Dn 145

Isus je iznenada stajao preda mnom bez Svoje odjeće, pokriven ranama po cijelom tijelu, oči pune krvi i suza, iznakaženo cijelo lice, popljuvan. Tada mi reče Isus: „Zaručnica mora biti slična svom Zaručniku.“ Duboko shvatih te riječi. Ovdje nema mjesta sumnji. Moja sličnost s Isusom mora biti po patnji i poniznosti.

Dn 268

Dijete moje, po svojim mi se  patnjama najviše sviđaš. Moja kćeri, ne traži nikakve sućuti kod stvorenja u svojim fizičkim i moralnim patnjama. Ja želim da miris tvojih patnji ostane čist, bez primjesa. Ja zahtijevam da se ne oslobodiš samo od stvorenja, nego i od same sebe. Moja kćeri, Ja se želim radovati poradi tvoje ljubavi – čiste djevičanske ljubavi – neokrnjene ljubavi, bez ikakve pomućenosti. Moja kćeri, što više zavoliš patnju, to čistija će biti tvoja ljubav prema meni.

Dn 279

Što je čistija naša ljubav tim manje ima izjedati plamen patnje u nama a patnja prestaje biti patnjom za nas. Patnja postaje za nas slatkoćom.

Dn 303

Trpljenje je najveće blago na zemlji – pročišćuje dušu. U trpljenju spoznajemo tko nam je pravi prijatelj.

Dn 342

U Kristu ću uskrsnuti, ali prethodno moram u Njemu živjeti. Ako se ne odvojim od križa, u meni se objavljuje Evanđelje.

Dn 392

U bolima duše i tijela trudim se šutjeti, jer onda se moj duh ispunja snagom, koja teče iz Isusove muke. Stalno imam pred očima Njegovo bolno, prezreno i iznakaženo lice. Njegovo božansko Srce probijeno našim grijesima, prije svega nezahvalnošću izabranih duša.

Dn 487

Patnje ne mogu samo biti, one moraju biti, kao znak božanskoga djelovanja.

Dn 786

Znaj, moja kćeri, iako sam uzdignuta na dostojanstvo Majke Božje, sedam mačeva boli prošli su mojim srcem. Ništa ne poduzimaj u svoju obranu. Sve ponizno podnosi. Sam Bog će te braniti.

Dn 786

O kad bi znala duša što trpi, kako ju Bog jako ljubi, umrla bi od radosti i prekomjerne sreće. Jednog dana upoznat ćemo, što znači trpljenje, ali onda nećemo moći više trpjeti. Sadašnjost pripada nama.

Dn 963

Kad vidim da teret nadilazi moje snage tada ne mislim na to, ne raščlanjujem i ne kopam, nego pribjegavam kao dijete Srcu Isusovu i kazah mu samo jednu riječ: “Ti sve možeš”. I šutim, jer znam da Sam Isus preuzima stvar.

Dn 1033

Znaj, Moja kćeri, da tvoje dnevno, tiho trpljenje u potpunom predanju Mojoj volji vodi mnoge duše u nebo. I kad misliš da patnje nadilaze tvoje snage, pogledaj na Moje rane, onda ćeš se izdići iznad prezira i suda ljudi.Razmatranje moje muke pomoći će ti uzvisiti se iznad svega.            

Dn 1184

U trpećoj duši trebali bismo gledati razapetog Gospodina a ne samo nekorisnog izjelicu kruha i teret za Red. Jedna trpeća duša, volji Božjoj odana duša privlači više Božje milosti na samostan, nego sve djelatne sestre. Siromašna je kuća koja nema nijednu bolesnu sestru. Bog podjeljuje ponekad mnoge i velike milosti obzirom na trpeće duše. Također On sprečava mnoge kazne samo s obzirom na trpeće duše.

Dn 1268

Trpljenjima, progonima, pogrđivanjima, obeščašćivanjima – po svemu tomu moja duša slična je Isusovoj. Što su veće patnje, tim više vidim sličnosti s Isusom. To je sigurniji put. Da ima boljeg puta, Isus bi mi ga pokazao.

Dn 1394

Ujutro za vrijeme Sv. mise na kratko sam vidjela trpećeg Otkupitelja. Upalo mi je u oči da je Isus ostao jako miran za vrijeme velikih muka. Shvatila sam to kao pouku za mene samu, kako se trebam izvanjski ponašati kod različitih trpljenja.

Dn 1467

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s