O slici Milosrdnog Isusa

Slika Milosrdnog Isusa potiče iz vizije koju je sestra Faustina imala u Plocku 22. veljače 1931. godine. U toj viziji Krist je izrazio svoju želju da se naslika Njegova slika, te da ispod nje budu napisane riječi: Isuse, uzdam se u Tebe.

Slika predstavlja Uskrslog Krista na čijim su rukama i stopalima vidljivi znaci pribijanja na križ. Iz Njegovog probodenog srca, koje se ne vidi, izlaze dvije zrake: crvena i bijela.

„Navečer, kad sam bila u ćeliji, ugledala sam Isusa, Gospodina, u bijeloj odjeći. Jedna ruka je podignuta za blagoslov, druga je dodirivala odjeću na grudima. Iz otvorenog dijela odjeće na prsima izlazile su dvije velike zrake: crvena i bijela. Šuteći promatrah Gospodina. Moja duša je bila prožeta strahom ali i velikom radošću. Nakon nekog vremena Isus mi reče: ‘Naslikaj sliku prema onom što vidiš, s potpisom: Isuse, ja se uzdam u Tebe. Ja želim da se ta slika štuje, najprije u vašoj kapeli, a onda u cijelom svijetu.’ “ (Dn 47)

Kada je sestra Faustina upitala Isusa za značenje tih zraka, On joj je objasnio da bijela zraka označava vodu koja opravdava duše, a crvena zraka znači krv koja daje život dušama.

 „Obje zrake znače krv i vodu. Bijela zraka označuje vodu koja opravdava duše. Crvena zraka označuje krv koja je život duša…Ove dvije zrake izvirale su nekoć iz dubina Mog milosrđa, kad je koplje otvorilo moje umiruće srce na križu.“ (Dn 299)

Isus je također zahtijevao od sestre Faustine da na slici treba biti potpis “Isuse, ja se uzdam u Tebe”.

 „Isus me je podsjetio kako mi je kazao prvi put, da riječi “Isuse, ja se uzdam u Tebe” moraju biti vidljive.“(Dn 327)

Nadalje, On obećava svojim milosrđem zaštiti od Božje srdžbe i pravde sve koji budu štovati sliku.

„Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast.” (Dn 48)

„Ove zrake štite duše pred srdžbom Mog Oca. Blago onom tko će živjeti u njihovoj sjeni jer ga neće stići pravedna ruka Božja.“  (Dn 299)

Također je rekao sestri Faustini da će po slici dijeliti dušama mnoge milosti.

 „Reci ispovjedniku, da slika treba biti izložena u crkvi a ne u klauzuri samostana. Po slici dijelit ću dušama mnoge milosti, stoga joj svaka duša treba imati pristup.“ (Dn 570)

Isus nas poziva da upoznamo Njegovo neiscrpivo milosrđe, i da koristimo zasluge Njegove muke, tj. krvi i vode koju je prolio za nas na križu, a koje ova slika prikazuje.

„Neka cijelo čovječanstvo upozna Moje neiscrpivo milosrđe. To je znak konačnog vremena. Zatim dolazi Dan pravednosti. Dokle je još vrijeme,neka se utječu izvoru Mojeg milosrđa. Neka koriste krv i vodu što je za njih tekla.“ (Dn 848)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s