Aktualnosti

Sretan Vam i blagoslovljen spomendan sv. Faustine!

Danas 5. listopada u Crkvi se obilježava spomendan svete Faustine Kowalske. Svim štovateljima Božjeg milosrđa kao i svim ljudima a osobito grešnicima, želimo da ovaj dan bude blagoslovljen te vas potičemo da danas posebno tražite zagovor sv. Faustine u svojim potrebama.

Ujedno, to je i dan smrti svete Faustine, a kako se približavao trenutak njezine smrti, neke susestre iz samostana su već naslućivale njezinu svetost, te u njoj vidjele buduću zagovornicu. O tome Faustina piše u svome Dnevniku:

“Za vrijeme odmora reče jedna od sestara: ´Sestra Faustina je tako jadna, da jedva može hodati. Ona će brzo umrijeti jer će biti svetom´. Na to zamijeti jedna od sestara ravnateljica: ´Da će ona umrijeti, to znamo. Ali, da li će postati svetom, to je pitanje.´ Slijedile su oštre primjedbe na ovu temu. Šutjela sam, jer sam bila rekla samo jednu riječ, i pri tome zamijetila da se razgovor zaoštrava. Stoga se vratih šutnji.

Sada dobivam pisma od susestara, koje su u drugim kućama, a sa mnom su bile u novicijatu. Nad tim se pismima moram često smijati i zabavljaju me. Ona glase:´Draga sestro Faustina, jako nas boli da ste tako jako bolesni, ali mi se radujemo također. Kad Vas Gospodin uzme sebi, Vi ćete moliti za nas, a Vi postižete puno kod Gospodina.´ Jedna druga sestra izjasnila se kako slijedi:´Kad umrete, Sestro, okružite me posebnom zaštitom, jer to sigurno možete učiniti za mene.´ Jedna je sestra mislila:´Jako čekam na to, da Vas Gospodin uzme, jer znam što će to biti i želim Vam smrt, Sestro.´ Već sam je htjela pitati, što ona misli o mojoj smrti. Svladah se i uzvratih:´Sa mnom grešnicom dogodit će se to, što se događa sa svim grešnicima, ako me ne pomogne Božansko milosrđe.´ ” Dn 1672-1673

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s