Aktualnosti

Novosti o Godini milosrđa: audijencije subotom i izloženo tijelo Padre Pija u vatikanskoj bazilici

Kako prenosi Radio Vatikan, u godini milosrđa koja će započeti 8. prosinca, uz Papine opće audijencije srijedom, jedne subote u mjesecu održavati će se još jedna opća audijencija s obilježjem Godine milosrđa.

Također, u vatikanskoj će bazilici od 8. do 14. veljače 2016. godine biti izloženo tijelo svetoga Pija iz Pietrelcine. U zajedničkom priopćenju nadbiskupije Manfredonia-Vieste–San Giovanni Rotondo i Reda manje braće kapucina, istaknuto je da će se taj pothvat ostvariti u okviru izvanrednoga Jubileja milosrđa, koji je papa Franjo zakazao za sljedeću godinu. Za tu će se prigodu 13. veljače održati i jubilej „Molitvenih skupina patra Pija“, koje će Sveti Otac primiti u audijenciju.

Nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, u pismu je poglavaru spomenute nadbiskupije, nadbiskupu Micheleu Castoru, istaknuo da je papa Franjo izrazio veliku želju da tijelo svetoga Pija iz Pietrelcine bude izloženo u bazilici Svetoga Petra 10. veljače, na Pepelnicu sljedeće, izvanredne Svete godine. Tog će dana, naime, Sveti Otac u cijeli svijet poslati misionare milosrđa, dajući im ovlaštenje da propovijedaju i ispovijedaju, kako bi bili živi znak Očeva prihvaćanja svih onih koji traže njegov oprost – stoji u pismu.

Nazočnost tijela svetoga Pija bit će dragocjeni znak za sve misionare i svećenike, koji će snagu i potporu za svoje poslanje pronaći u njegovu divnom primjeru neumornoga, ugodnoga i strpljivoga ispovjednika, istinskoga svjedoka Očeva milosrđa – istaknuo je među ostalim nadbiskup Fisichella.

Izvor: internetska stranica Vatikanskog Radija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s