Iz Dnevnika svete Faustine

Vrijednost žrtve, molitve i skrovitog života

Isusove riječi sv. Faustini:

Moja kćeri, Ja te želim poučiti kako žrtvom i molitvom trebaš spasavati duše. Molitvom i trpljenjem spasit ćeš više duša nego neki misionar poukama i propovjedima. Želim te vidjeti kao žrtvu žive ljubavi koja onda ima utjecaja na Mene. Ti moraš biti uništena i izbrisana, živjeti kao mrtva u najskrovitijem kutku svojeg bića. Ti moraš nestati u toj skrovitosti u koju ne može zaviriti ni jedno ljudsko oko. Onda ćeš mi biti ugodna žrtva, žrtva paljenica, puna slatkoće i mirisa i tvoja će snaga biti ogromna, ma za koga molila.

Izvanjski tvoja žrtva neka izgleda: skrovita, tiha, prožeta ljubavlju, natopljena molitvom. Od tebe tražim, Moja kćeri, da tvoja žrtva bude čista i puna poniznosti, da bi mi se svidjela. Da bi mogla činiti sve, što Ja od tebe tražim, neću ti uskratiti Moje milosti.

Sada ću te poučiti iz čega će se sastojati ta žrtva paljenica u svakodnevici, da bih te sačuvao obmana. Sve patnje ćeš prihvatiti s ljubavlju. Ne užasavaj se kad tvoje srce često puta osjeća neprijatnosti i gađenje pred ovom žrtvom. Sva njezina snaga sadržana  je u volji. Dakle, suprotni osjećaji ne umanjuju žrtvu u Mojim očima nego je povećavaju. Znaj, da će tvoje tijelo i duša često biti u vatri. U ponekim časovima ti Me doduše nećeš osjećati. Ipak Ja ću biti s Tobom. Ne boj se, Moja milost ostaje s Tobom…

Dn 1767

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s